Tipy na praktické vánoční dárky (nejen) pro ženy

Vánoce jsou kouzelné, shánění dárků však dokáže přidělat pár šedivých vlasů navíc. My tě v tom ale nenecháme! Tady jsou naše tipy na praktické vánoční dárky hlavně pro ženy, určitě mezi nimi ale ulovíš i něco pro muže. Navíc tě budou stát jen pár stovek, maximálně tisícovku. Jen čti dál a uvidíš! 

Dárky pro eko úklid

Udělají radost nejen eko nadšencům, ale i těm, kdo s úklidem válčí a přáli by si, ať je mnohem jednodušší. Úklidové sady totiž mají hned několik super vlastností:

  • Obsahují pouze základní přírodní ingredience (např. bílý ocet, jedlou sodu), které jsou v přírodě plně odbouratelné. Z těch si pak mícháš vlastní úklidové prostředky.
  • Úklid je s nimi mnohem snazší a rychlejší, protože mají větší čisticí sílu než kdejaký prostředek z drogérie.
  • V každé sadě je i praktický rozprašovač, do kterého si čistič namícháš.
  • Sadu ti dodáme v krásné krabici, a tak dárek zabalíš raz dva.

Úklid je s nimi zábavnější, rychlejší a účinnější. Nedaruješ tak jen pomocníky na úklid, ale hlavně čas, který se díky nim ušetří. No není to super?

Jako dárek se nejvíce hodí tyto tři sady:

Fakt, že jsou do domácnosti, ale vůbec neznamená, že potěší jen ženy.

    • Voskované ubrousky – pro každého, kdo si rád nosí vlastní svačinu nebo ji chystá dětem do školy. Taky ale poslouží na zabalení zbytků v kuchyni, aby neputovaly hned do koše. Voskované ubrousky jsou čistě přírodní, ekologické a testované pro styk s potravinami. Perfektně nahradí papírové ubrousky a plastové pytlíky.
    • Vlněné koule do sušičky – prádlo je díky nim krásně načechrané, hebké a hlavně už většinu kousků není potřeba žehlit! Jestli máš mezi blízkými odpůrce žehlení, za tento dárek ti bude líbat ruce.:-) Koule můžeš pořídit v balíčku s esenciálním olejem, a prádlo tak i krásně provoní. Kromě růžové verze máme i luxusní černou limitovanou edici.
    • Organizéry do lednice – pro každou rodinu nebo foodie nadšence, kterým lednice často praská ve švech. Díky organizérům si ji krásně uspořádají a všechno najdou mrknutím oka. Už žádné zapomenuté dobroty odsouzené v rohu ke zkažení. 

Vlastnoručně vyrobené jedlé dárky

Co je hezčího, než vlastnoručně vyrobený dárek od srdce? Ještě když jde o oblíbenou dobrotu, po které by se mohli utlouct.

Vánoční dárek si ale zaslouží sváteční balení, viď? Tak na něj pojď pořídit hezkou sklenici nebo skleněnou lahev. Buď s nápisem, který rovnou prozradí, co je uvnitř, nebo univerzálním „homemade“ či „dobrou chuť“. Omrkni všechny naše sklenice a lahve – rozhodně si vybereš, ať už vymyslíš cokoliv.

9 tipů na jedlé dárky

Jestli tápeš, co jedlého darovat, tady jsou naše oblíbené tipy:

  1. vaječňák
  2. baileys
  3. domácí ovocný sirup
  4. pečený čaj
  5. marmeláda
  6. utopenci
  7. fermentovaná zelenina
  8. nakládaný sýr
  9. nakládaná sušená rajčata 

Pečující vánoční dárky

Každý si zasloužíme pravidelně se rozmazlovat. U kosmetických dárků ale často váháme, ať nešlápneme vedle. To se ti s těmito dvěma dárky určitě nestane.

  • Mandlový olej a masážní lufa – natřít se večer mandlovým olejem a dopřát si příjemnou masáž s přírodní lufou. No není to relaxační sen?:-) Společně pokožku krásně rozzáří, zregenerují a navíc pomůžou vyhladit od celulitidy a strií.
  • Esenciální oleje – do difuzéru, aroma lampy nebo na polštář. Krásně provoní domov, zklidní mysl, nebo ji naopak příjemně nabudí. Vyber ze čtyř oblíbených vůní – levandule, skořice, pomeranč a citron.  

Pozor, nenech se zlákat levnými variantami olejů s označením jako „vonný olej“ nebo „vonná esence“. Nejsou čistě přírodní a nesmí přijít do kontaktu s kůží.

 

Když už nevíš, co darovat…

Zachrání tě dárkový poukaz! Jestli víš, že by tvým blízkým udělaly radost eko vychytávky nebo pomocníci do domácnosti, u nás v Úklidu pro klid jsi správně. Dárkový poukaz v hodnotě 300 až 1500 Kč ti pošleme už vytištěný, nebo můžeš pořídit elektronickou verzi.

Všechny naše vánoční tipy najdeš pohromadě v kategorii Tipy na dárky. Tak ti přejeme, ať máš brzo nakoupeno a užiješ si kouzelnou vánoční pohodu naplno!

 

Zpět do obchodu